Trys plastinės chirurgijos operacijos, galinčios gerokai pagerinti moterų sveikatą ir gyvenimo kokybę - Smagurauskaitė, Dalia (Slauga. Mokslas ir praktika, 2022)
Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės (RVUL) Plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos skyriaus vedėjas Gediminas Rauba sako, kad plastinė chirurgija dažniausiai siejama su estetine išvaizda. Toks įsivaizdavimas yra per siauras, nes plastinės operacijos gali pagerinti moterų sveikatą, gyvenimo kokybę, padėti išvengti įvairių gretutinių negalavimų, suteikti psichologinį komfortą ir pasitikėjimą savimi. „Į konsultaciją atėjusios moterys skundžiasi per didelėmis krūtimis ir skuba vardyti jų keliamas problemas, norėdamos mane įtikinti operacijos būtinumu, bet joms to daryti nereikia – problemas puikiai žinau ir padarau viską, kad pacientėms padėčiau“, – pabrėžia gydytojas.
Keywords: plastinės operacijos