Operacinių žaizdų infekcijos ir jų prevencija – rekomendacijos praktikai - Jurkevičienė, Asta; Vizujė, Greta (Slauga. Mokslas ir praktika, 2022)
Iki šiol Lietuvoje nacionalinių rekomendacijų operacinės žaizdų infekcijos prevencijai nebuvo. Tačiau, vadovaudamasis mokslo įrodymais grįstomis kitų šalių rekomendacijos, Higienos institutas parengė metodines rekomendacijas „Operacinių žaizdų infekcijų prevencija“, skirtas visai operacijoje dalyvaujančiai komandai (rekomendacijos skelbiamos Higienos instituto interneto svetainėje https://hi.lt/lt/pagrindinis-meniu/leidiniai/rekomendacijos-2.html).
Keywords: operacinės žaizdų infekcijos; prevencija; rekomendacijos