Šuolio į vandenį pasekmės gali būti tragiškos - Smagurauskaitė, Dalia (Slauga. Mokslas ir praktika, 2022)
Įsibėgėjus vasarai, maudynių ir šuolių į vandenį sezonas pačiame įkarštyje. Deja, kasmet kelioms dešimtims žmonių vasariškos pramogos baigiasi stuburo ir nugaros smegenų traumomis. Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės Neurochirurgijos skyriaus vedėjas gydytojas neurochirurgas Vladas Kieda sako, kad tokio pobūdžio traumos yra vienos sunkiausių: „Pažeidus nugaros smegenis, yra nutraukiamas galvos smegenų ryšys su žemiau pažeidimo vietos esančiais organais, sutrikdomos visos organizmo funkcijos, tad pasekmės būna labai skaudžios ne tik pacientui, bet ir visai jo šeimai.“
Keywords: šuolis į vandenį; vasara