Maistas vasarą gali tapti negalavimo priežastimi - Smagurauskaitė, Dalia (Slauga. Mokslas ir praktika, 2022)
Vasarą žmonės linkę valgyti mažiau, tačiau pamiršta ir elementarias higienos taisykles, maistą laiko netinkamomis sąlygomis. Taip susidaro palankios sąlygos daugintis mikroorganizmams, padidėja rizika apsinuodyti. Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės (RVUL) gydytoja dietologė Daiva Pipiraitė-Lazarevičienė primena pagrindinius mitybos vasarą principus ir dalijasi patarimais, padėsiančiais išvengti maisto sukeliamų negalavimų – žarnyno infekcijos.
Keywords: maistas; vasara