Savanorystė – pagalba ligoninės personalui ir pacientams - Masienė, Rasa (Slauga. Mokslas ir praktika, 2022)
VšĮ Respublikinė Panevėžio ligoninė nuo 2019 m. rudens priima savanorius, kurių pagalba yra labai reikalinga  personalui ir pacientams. Savanorystės praktika ne mažiau reikalinga ir reikšminga yra ir patiems savanoriams – savanoriaujant įgyjama naudingos patirties, kuri vėliau praverčia įvairiose gyvenimiškose situacijose. Atlikdami pavestus darbus, savanoriai įsilieja į gydymo įstaigos kolektyvą ir jaučiasi neatskiriama jo dalimi. Savanorystė ligoninėje – tai puiki galimybė bent šiek tiek palengvinti personalo darbą bei padėti ligoniams, kartu gaunant daug vertingesnį nei materialų atlygį – įprasmintą laiką ir naujas patirtis, kurios daro jaunuolius labiau išsilavinusius ir brandžius kaip asmenybes. Savanoriška veikla – tai neatlyginamai atliekama visuomenei naudinga veikla, kurios sąlygos nustatomos savanorio ir jį priimančios įstaigos susitarimu. Ši veikla yra ypatinga, svarbi dėl jos įnašo į visuomenės gerovę, stiprinant socialinius ryšius, įtraukiant piliečius į aktyvią visuomeninę veiklą ar bendruomenės gyvenimą. Savanorystė – tai ne tik visuomeninė veikla. Tai būdas tobulėti, įgyti naujų žinių, patirties, įgūdžių, padėti kitiems, išbandyti save, pasitikrinti, ar gali ateityje rinktis vieną ar kitą specialybę.
Keywords: savanoriai