Paramedikų veikla visuomenėje - Malašauskaitė, Ugnė (Slauga. Mokslas ir praktika, 2021)
Lietuvos paramedikų asociacija – tai organizacija, įtraukianti paramedikus bei skubiosios medicinos pagalbos paramedikus į visuomeninę veiklą. Viena iš tokių veiklų – mokinių pirmosios medicinos pagalbos įgūdžių ugdymas. 2018 metais Lietuvos paramedikų asociacija kartu su VšĮ Pirmosios medicinos pagalbos mokymo centru „IRTA“ Kauno „Santaros“ gimnazijoje įkūrė Jaunųjų paramedikų būrelį.