Žmonių, turinčių klausos sutrikimų, atpažinimas - Kuprijaškinienė, Diana (Slauga. Mokslas ir praktika, 2021)
Klausos problemų gali turėti įvairaus amžiaus žmonės, dažniausiai jos vargina vyresniuosius. Vaiko klausa turi įtakos kalbos vystymuisi ir jo elgesiui. Vaikai, turintys klausos sutrikimų problemų, elgiasi triukšmingai, nereaguoja kviečiami vardu, nuolat perklausia, kas buvo sakoma. Kai nežinoma, kad vaikas turi klausos sutrikimą, jo elgesį gali lydėti greitas susierzinimas. Vyresniojo amžiaus asmuo, turintis klausos problemų, vengia būti gausiame žmonių susibūrime, dažnai būna nekalbus. Tokie žmonės elgiasi lyg norėdami nuslėpti, kad neprigirdi, nes sunkiai supranta pašnekovų kalbą, priekaištauja, kad kiti neaiškiai šneka. Namiškiai vis dažniau jų prašo pritildyti radiją ar televizorių.