Paliatyviosios pagalbos principai - Paškevičė, Alma (Slauga. Mokslas ir praktika, 2021)
Lietuvoje sergamumas lėtinėmis progresuojančiomis ligomis ir piktybiniais navikais sparčiai didėja. Pagal Lietuvos sveikatos informacijos centro prie SAM pateiktus statistinius duomenis, vien tik sergamumas piktybiniais navikais Lietuvoje po nepriklausomybės atkūrimo per 15 metų padidėjo vos ne dvigubai: 1990 metais – 259,8 atvejo 100 000 gyventojų, o 2019 metais – 750,4.
Keywords: paliatyvioji pagalba; paliatyviosios pagalbos principai