„…kurti ir toliau eiti pasirinktu keliu“ - Valančiūtė, Janina (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Kovo 4 d. Lietuvos medicinos bibliotekoje atidaryta pirmoji Donatos Andriuškevičienės tapybos paroda. Joje eksponuojami 1998–2020 m. sukurti darbai. Paroda pavadinta „Vieno kambario istorijos“. Pagrindinis tapybos žanras – natiurmortai, kuriuose užfiksuoti autorę supantys daiktai. Toliau iš tos keturių sienų erdvės išeinama į gamtą. Miškas, pieva, ežeras... Jau kitokie potėpiai, kiti atspalviai. Žiūrint į D. Andriuškevičienės darbus sunku patikėti, kad tapyti ji pradėjo tik prieš penkiolika metų savo gyvenamajame kambaryje. Ji sako pomėgio tapybai, piešimui anksčiau nejautusi.