Emocinis palaikymas - Žukauskienė, Daiva (Slauga. Mokslas ir praktika, 2021)
Dažnai vienas kitam pasakome: „Tu manęs nepalaikai“. Šioje frazėje nuskamba priekaištas, o ji ištariama su nusivylimu. Vienas jaučiasi kaltas, o kitas apleistas, nesuprastas ir atstumtas. Dar keisčiau ir painiau, kai bandoma aiškintis, kokios paramos ar palaikymo žmogui reikia, o šis gūžčioja pečiais ir dar garsiau pakartoja: „Tu manęs visai nesupranti ir nepalaikai.“ Emocinis palaikymas – ryškiai juntamas kiekvieno poreikis, bet jį detalizuoti, jam parašyti instrukciją kartais sunku.
Keywords: emocinis palaikymas; pagalba