Lietuvos slaugos specialistų organizacija – slaugytojų patiriami iššūkiai ir galimybės - Volodkaitė, Aušra (Slauga. Mokslas ir praktika, 2021)
Lietuvos slaugos specialistų organizacija (toliau – LSSO) įkurta 1992 metų gruodžio 19 dieną Vilniuje įvykusiame I Lietuvos slaugos specialistų kongrese. LSSO subūrė ir suvienijo tuo metu Lietuvoje dirbančius slaugytojus – medicinos seseris, medicinos felčerius, akušerius ir kitus, su slaugos praktika ir slaugos mokslu susijusius specialistus.
Keywords: slaugytojų profesinė organizacija; slaugos specialistai; profesinė sąjunga; socialinis dialogas; slaugytojų atstovavimas; slaugos lyderystė