Medicinos personalo psichikos sveikata pandemijos metu - Norkienė, Ieva; Kvedaraitė, Monika; Geležėlytė, Odeta; Dumarkaitė, Austėja; Trusauskaitė-Kunevičienė, Inga; Daniūnaitė, Ieva; Kazlauskas, Evaldas (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Medicinos personalo psichologinę sveikatą pandemijos metu veikia ne tik darbe patiriamas stresas, bet ir didėjantis visuomenės nerimas, nepasitikėjimas sveikatos apsauga bei nepasitenkinimas pasikeitusiomis sveikatos priežiūros paslaugomis.COVID-19 pandemijos metu sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai savo profesinėje aplinkoje susiduria su beprecedente situacija. Vis didėjantys reikalavimai sveikatos priežiūros įstaigoms, griežtinamos ir nuolat kintančios, dažnai neįprastos darbo sąlygos bei personalo trūkumas didina medicinos personalo perdegimo sin-dromo riziką ir patiriamą depresiškumą bei nerimą. Pandemijos metu darbe patiriamas stresas veikia ir paties medicinos personalo, ir personalo artimųjų sveikatą (1, 2).
Keywords: psichikos sveikata; medicinos personalas; pandemija; rekomendacijos