Tėvų, auginančių vaikus, informacijos apie trauminius sužalojimus poreikio vertinimas - Aleksandravičiūtė, Eglė; Gedrimė, Lina (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Traumų rizikos prevencijos strategija daugiausia dėmesio skiria aplinkos pokyčiams ir saugos prak-tikos mokymui. Šiuo metu trūksta tyrimų, kuriuose nagrinėjama, kaip tėvystė daro įtaką vaikų traumų rizikai ma-žinti. Pagrindiniai procesai, padedantys sumažinti vaikų traumų riziką, yra tėvų požiūris į vaikų saugumo užtikri-nimą. Tėvų informacijos poreikis paremtas supratimu, jog sveikatos priežiūros darbuotojų ir tėvų bendradarbia-vimas gali pagerinti vaikų netyčinių sužalojimų sveikatos kokybę. Tėvai skirtingai suvokia traumų priežastis ir pasekmes bei prevencijos iniciatyvas. Tėvų turimos žinios apie trauminius sužalojimus sumažina tų sužalojimų pasekmes. Šiame straipsnyje analizuojama tėvų informacijos poreikis (reikiamybė, būtinumas), žinių lygis. Supa-žindama su tyrimo rezultatais.
Keywords: tėvų žinių poreikis; vaikų traumatizmas; informuotumas; trauminiai sužalojimai