Dabar diabetą galima kontroliuoti dar išmaniau - Katinė, Nijolė (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Moderniųjų technologijų laikais žmonės, siekdami palengvinti kasdienį gyvenimą, vis dažniau naudoja įvairius išmaniuosius įrenginius. Ne išimtis ir cukriniu diabetu (toliau – CD) sergantys pacientai. CD – liga, reikalaujanti nuolatinės atidžios gyvenimo būdo kontrolės, gliukozės koncentracijos pokyčių kraujyje stebėjimo ir tikslaus vaistų vartojimo. Su kasdieniais rūpesčiais efektyviai padeda susitvarkyti išmaniosios diabeto valdymo technologijos – net 42 proc. CD sergančių pacientų naudoja įvairias išmaniųjų telefonų programėles, skirtas registruoti bei gauti įvairią su sveikata susijusią informaciją [19].