Ar išliks slaugytojo profesija? - Ortveina, Ilze (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Pastaraisiais metais vykdoma Lietuvos sveikatos apsaugos reforma slaugytojams kelia nemažai iššūkių. Dideli darbo krūviai, mažas atlyginimas, psichologinė įtampa darbe, didelė atsakomybė – su šiomis problemomis kasdien susiduria daugelis sveikatos priežiūros specialistų. Skaudi tema – slaugytojų emigracija. Panašios problemos nesvetimos ir mūsų kaimynės Latvijos kolegoms.