Tinklelinių tvarsčių naudojimas žaizdų gydymui - Katinė, Nijolė (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Tinkleliniai tvarsčiai, kitaip dar vadinami žaizdų kontaktiniai sluoksniai, naudojami, kai reikia apsaugoti jautrius audinius, esant ypač skausmingoms žaizdoms, kurioms reikalingas netrauminis gydymas, pavyzdžiui, nubrozdinimų, nudegimų, nuplikimų atveju, siekiant padengti donoro ir recipiento odos vietas odos transplantacijų atveju arba plastinėje ir kosmetinėje chirurgijoje. Kadangi patys tvarsčiai nėra absorbuojantys, jie turi būti derinami su antriniu absorbuojančiu tvarsčiu, galinčiu sugerti eksudatą.