Keičiasi profesinės kvalifikacijos vertinimo, pripažinimo ir pažymų išdavimo tvarka - informacija, Sveikatos apsaugos ministerijos (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) primena, kad nuo lapkričio 1 d. sveikatos priežiūros ir farmacijos specialistų profesinių kvalifikacijų vertinimas ir pripažinimas perduodamas Valstybinei akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybai (VASPVT) ir Valstybinei vaistų kontrolės tarnybai (VVKT). Taip siekiama atskirti Ministerijos vykdomą politikos formavimo funkciją nuo viešąsias paslaugas atliekančių pavaldžių įstaigų.