Nomofobija - Žukauskienė, Daiva (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Technologijų augimo greičio jau nebegalime suprasti, jos pralenkia žmogaus gebėjimus. Jau gyvename ateityje, kurios kažkada laukėme ir bijojome. Mobilusis telefonas daugeliui tapo tarsi rankos tęsiniu, protezu, be kurio nebegalime gyventi kasdienybėje. Iš „Spinter tyrimų“ neseniai atliktos apklausos paaiškėjo, kad kas šeštas mobilųjį telefoną turintis Lietuvos gyventojas yra patyręs nelaimingų atsitikimų, susijusių su jo naudojimu. Pavyzdžiui, atsitrenkęs į medį ar praeivį, paslydęs ir kt. Gaila, kad nėra atlikta apklausa, koks skaičius Lietuvos gyventojų jau turi priklausomybę nuo mobiliojo telefono.