Operacinės slaugytojo profesiniai iššūkiai - Malakauskienė, Stasė (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Operacinės slaugytojo profesinė užduotis specifinė, jos atlikti negali joks kitas specialistas, neturintis reikalingos profesinės kvalifikacijos. Jis turi gebėti savarankiškai priimti sprendimus, susijusius su operacinės darbo organizavimo procesais. Tikslas – išvengti komplikacijų operacijos metu ir po jos. Operacinės slaugytojas privalo nuolatos mokytis ir įsisavinti naujausias darbo technologijas, išmanyti įvairių medicinos prietaisų galimybes bei draudimus. Neteisingai naudojant įrangą, gali kilti grėsmė paciento ir operacinėje dirbančių specialistų gyvybėms.