Intervencinė radiologija VšĮ Respublikinėje Panevėžio ligoninėje - ligoninės informacija, Respublikinės Panevėžio (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
VšĮ Respublikinės Panevėžio ligoninės Intervencinės radiologijos skyriuje, kuriam vadovauja dr. Andrius Pranculis, jau kuris laikas atliekamos ypač sudėtingos kraujagyslių stentavimo, galvos kraujagyslių anomalijų operacijos. Operuojant šiais susirgimais sergančius pacientus, taikomas naujas, inovatyvus metodas, kuris leidžia tausoti pacientų sveikatą, o gijimo laikas po tokių operacijų yra kur kas trumpesnis. Naujasis metodas – tai unikali invazinė procedūra, kuomet nedaromas didelis pjūvis paciento pilve ar krūtinėje, o naujos kartos stentografas į pažeistos paciento kraujagyslės vidų yra implantuojamas per minimalų pjūvį vienoje iš kirkšnių. Atliekant tokias operacijas naudojamas mažesnis kontrasto kiekis. Šis kontrastas vėliau pašalinamas per inkstus, todėl tai turi didelę reikšmę pacientams, sergantiems inkstų nepakankamumu.