Gedulas po artimojo savižudybės: kaip padėti sau ar kitam? - Geležėlytė, Odeta (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Artimo žmogaus netektis – vienas labiausiai sukrečiančių gyvenimo įvykių. Iš esmės gedulas – ilgas ir skausmingas prisitaikymas prie to, kas buvo prarasta ir prie gyvenimo pokyčių po netekties (Stroebe, Schut, & Stroebe, 2010). Netekus brangaus žmogaus reaguojame tiek emociškai, tiek kūnu, tampa sunku atlikti darbines užduotis, bendrauti. Nors mokslininkai yra pasiūlę įvairių modelių, kuriais naudodamiesi galime geriau suprasti gedulo procesą, vienas dinamiškiausių – tai Stroebe ir Schut (1999) pateiktas netekties gedulo įveikos dvigubo proceso modelis (angl. The dual process model of coping with bereavement).