Kineziterapijos specialybės studentų fizinis aktyvumas kasdieniniame gyvenime - Pocienė, Monika; Gedrimė, Lina; Jakubaitienė, Vanda; Morkūnienė, Rimantė (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Fizinis aktyvumas yra vienas svarbiausių veiksnių, stiprinančių fizinį žmogaus pajėgumą, sveikatą ir gerovę. Gerėjančios gyvenimo sąlygos, technologinė pažanga sudaro sąlygas žmogui mažiau judėti. Neaktyvus studentas gali turėti sveikatos problemų, patirti nepatogumą studijuodamas ir tapti nedarbingu, neaktyviu darbuotoju profesinėje bei kasdieninėje veikloje.Tyrimo tikslas – įvertinti kineziterapijos specialybės studentų fizinį aktyvumą kasdieniniame gyvenime.Tyrimo metodai: mokslinės literatūros analizė, statistinė ir aprašomoji duomenų analizės.Tyrimui atlikti buvo naudojamas standartizuotas IPAQ klausimynas, sudarytas iš šešių dalių.Rezultatai. Tyrimu nustatyta, kad dauguma respondentų užsiima vidutiniškai intensyvia fizine veikla 4–5 kartus per savaitę, labai intensyvia fizine veikla – nedidelė dalis respondentų. Didžioji dauguma respondentų nedidelius atstumus linkę įveikti motorinėmis transporto priemonėmis ir tik maža dalis respondentų savo veiklai naudoja dviratį, o vaikščioja pėsčiomis kiekvieną dieną. Kiek laiko respondentai praleidžia sėdėdami savaitgalį ir darbo dienomis, didesnių skirtumų nerasta. Respondentai sėdėdami praleidžia iki 5 valandų.
Keywords: studentas; fizinis aktyvumas; fizinis krūvis; sveikata