Dėl informacijos pateikimo - informacija, Akreditavimo tarnybos (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba prie Sveikatos apsaugos ministerijos (toliau – Akreditavimo tarnyba) primena, kad nuo 2017 m. gruodžio 31 d. baigsis pereinamasis laikotarpis, kuris numatytas 2009 m. liepos 14 d. Lietuvos Respublikos slaugos praktikos įstatymo pakeitimo įstatymo 2 straipsnio 3 dalimi, kur pasakyta, kad iki šio įstatymo įsigaliojimo (t. y. iki 2010 m. sausio 1 d.) asmenims, turintiems specialiosios praktikos slaugytojo licencijas (išskyrus suteikiančias teisę verstis akušerijos praktika), iki 2018 m. sausio 1 d. leidžiama verstis specialiąja slaugos praktika be bendrosios slaugos praktikos ar akušerijos praktikos licencijos. Nuo 2018 m. sausio 1 d. šie asmenys gali verstis specialiąja slaugos praktika tik įgiję specialiosios slaugos praktikos ar akušerijos praktikos licencijas.