Vertinga mokomoji knyga ne tik anesteziologams - Valančiūtė, Janina (Slauga. Mokslas ir praktika, 2023)
Anesteziologija – medicinos šaka, tirianti paciento rengimą operacijai ir anestezijai, gyvybinių organizmo funkcijų reguliavimą per operaciją ir po jos. 1842 m. spalio 16 d. JAV odontologas Tomas Mortonas (Thomas Morton) pirmą kartą operacijos metu panaudojo eterinę nejautrą. Nuo tada ši data siejama su Tarptautine anestezijos diena, visiems laikams pakeitusia chirurgų darbo procesus operacinėje.