Laiškas pesimistui - Žukauskienė, Daiva (Slauga. Mokslas ir praktika, 2023)
Labai dažnai žmonės renkasi kraštutinumus – yra arba labai pozityvūs, arba labai negatyvūs, optimistai arba pesimistai. Optimistai įsikimba idėjos, kad jie gyvens amžinai ir viskas dar yra ir bus priešakyje, pesimistai skundžiasi, kad viskas blogai, o bus dar blogiau. Mąstymo kryptis yra mūsų pasirinkimas, mes patys kuriame savo mintis, taip kviesdami į savo gyvenimą arba gerus, arba blogus dalykus, nes sakoma, kaip šauksi, taip ir atsilieps.