Ortopedas traumatologas atskleidžia – viskas, ką turite žinoti apie kaulų lūžius ir jų gydymą - Smagurauskaitė, Dalia (Slauga. Mokslas ir praktika, 2023)
„Atviri lūžiai kelia kur kas didesnę infekcijų riziką, todėl juos patyrusiems pacientams pagalbą stengiamės suteikti nedelsiant – jei yra didelė atvira žaizda, ji užteršta, jei pažeistos kraujagyslės, toks pacientas neretai iš Skubios pagalbos skyriaus važiuoja tiesiai į operacinę“, – sako Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės (RVUL) Traumatologijos skyriaus gydytojas ortopedas traumatologas Povilas Masionis. Gydytojas pasakoja, į kokius simptomus atkreipti dėmesį patyrus traumą, kodėl kartais tenka ilgiau palaukti gydytojo apžiūros ir kokiais atvejais gali būti atidedama lūžusio kaulo operacija.