X veikliosios medžiagos poveikis celiulito pažeistai odai - Vorobjova, Diana; Gierasimovič, Zita (Slauga. Mokslas ir praktika, 2023)
Riebalų ląstelių padidėjimas dėl antsvorio kelia estetinę problemą – atsiranda celiulitas. X veiklioji medžiaga prasiskverbia į celiulito paveiktą gilesnį odos sluoksnį, suaktyvina mikrocirkuliaciją, optimizuoja veikliųjų medžiagų poveikį, mažina celiulito pažeistas kūno vietas. Darbo tikslas – įvertinti X veikliosios medžiagos poveikį celiulito pažeistai šlaunų odai. Metodai. Tikslinės atrankos būdu atrinktos 2 tyrimo dalyvės (T1 ir T2), atitinkančios tyrimo kriterijus: moteriškoji lytis, 20–25 metų amžius, II–III celiulito stadija, neturi kontraindikacijų, dėl kurių nebūtų galima atlikti procedūrų su X veikliąja medžiaga. Numatomas atlikti 6 procedūrų kursas. Remiantis procedūrų protokolu, procedūros atliekamos kas 2–3 dienas, priklausomai nuo celiulito stadijos. Tyrimo etapuose naudojama: kliento kortelė, centimetrinė juosta, kaliperis, fotonuotraukos. Gauti duomenys archyvuojami ir analizuojami. Tyrimo rezultatai ir išvados. Naudojant dviejų komponentų X veikliąją medžiagą, ženklūs teigiami pokyčiai abiem tyrimo dalyvėms pasireiškė po šešių procedūrų kurso. T1 tyrimo dalyvei celiulitas iš liposklerozės sukietėjimo (III stadija) perėjo į skaidulų celiulitą (II stadija). T2 tyrimo dalyvei iš skaidulų celiulito (II stadija) perėjo į edeminį celiulitą (I stadija).