Erkių platinamų ligų patogenai - Žygutienė, Milda (Slauga. Mokslas ir praktika, 2023)
Erkių platinamos ligos kelia didelę grėsmę gyvūnams ir žmonių sveikatai. Erkės gali platinti įvairius virusus, bakterijas ar parazitus, kurie sukelia sunkių ligų tiek žmonėms, tiek ir gyvūnams. Žmonių veikla keičia kraštovaizdį, vis daugiau atsiranda natūralių buveinių, kurios yra paverstos miesto teritorijomis, dėl šios priežasties žmonėms mieste ir priemiesčiuose vis dažniau įsisiurbia erkės.