„Nebūtina daug šnekėtis – chirurgas ištiesia ranką, aš paduodu instrumentą“ - Dalia Dirsiene, Interviu su (Slauga. Mokslas ir praktika, 2022)
Dalia Smagurauskaitė kalbina Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės operacinės slaugytoją-instrumentatorę Dalią Dirsienę.