Slaugytojų požiūris į darbo aplinką ir jo sąsajos su darbuotojų kaita - Rukštavičiūtė, Indrė; Vimantaitė, Renata (Slauga. Mokslas ir praktika, 2022)
Slaugytojų darbo aplinką nagrinėja mokslininkai visame pasaulyje dėl slaugos personalo kaitos ir didėjančio slaugytojų trūkumo. Sveikos darbo aplinkos sukūrimas ir palaikymas yra reikšmingas slaugytojų gerovei, jiems išlaikyti organizacijoje, pacientų priežiūros kokybei. Bet koks pokytis šioje grupėje gali lemti organizacijos efektyvumo sumažėjimą [1]. Tyrimo tikslas – ištirti slaugytojų požiūrį į darbo aplinką ir jo sąsajas su darbuotojų kaita. Metodika. Atliktas kiekybinis tyrimas, taikytas anketinės apklausos būdas. Analizuotos 143 anketos, kurias pildė slaugytojai, dirbantys tretinio lygio ligoninėje. Tyrimui atlikti buvo naudota Eileen T. Lake praktikos aplinkos skalė – slaugytojų darbo indeksas, kita dalis klausimų sudaryta remiantis literatūros šaltiniais. Tyrimo rezultatai. Tyrimas atskleidė, kad vyrauja palanki darbo aplinka didžiojoje dalyje skyrių, tik viename skyriuje nustatyta mišri darbo aplinka. Didžiausias atėjusių slaugytojų skaičius 2017–2020 m. buvo intensyviosios terapijos skyriuose, o didžiausias išėjusių slaugytojų skaičius tuo pačiu laikotarpiu buvo terapiniuose skyriuose. Slaugytojų norą priimti kitą darbo pasiūlymą ir svarstymą likti ar palikti pareigas lemia slaugos vadovai, jų gebėjimai, lyderystė, parama ir žmogiškieji ir darbo priemonių ištekliai. Išvados. Šis tyrimas patvirtina tvirtus ryšius tarp slaugos lyderio pozicijos, žmogiškųjų ir darbo priemonių išteklių paskirstymo ir slaugytojų kaitos.