Kaip įsigyti tinkamą medicininę kaukę ar respiratorių - informacija, Valstybinės akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybos prie Sveikatos apsaugos ministerijos (Slauga. Mokslas ir praktika, 2022)
Šiuo metu privaloma dėvėti tik medicinines veido kaukes arba apsaugines veido kaukes (respiratorius), todėl Valstybinė akreditavimo sveiktos priežiūros veiklai tarnyba, siekdama, kad žmonėms būtų lengviau įsigyti tinkamą gaminį, supažindina su šioms priemonėms keliamais reikalavimais.