Pamaininį darbą dirbančių slaugytojų miego ir budrumo ritmo ypatumų sąsajos su stresu - Raškelienė, Vilma; Uselytė, Živilė (Slauga. Mokslas ir praktika, 2021)
Trečdalį savo gyvenimo žmogus pramiega, o miego reikšmė organizmui labai svarbi. Miegant susitvarko biocheminiai ir biomedicininiai organizmo procesai, žmogus auga, stiprinama atmintis, formuojasi asmenybė, vyksta organizmo pasiruošimas kitos dienos darbams [1]. Miegas žmogui reikalingas natūraliai, vieni šį poreikį patenkina lengvai, kiti ne. Ligos, kurios sukelia tam tikrų miego sutrikimų, visi išoriniai organizmą veikiantys veiksniai turi įtakos miego kokybei [1]. Miego sutrikimai ir depresija turi įtakos žmonių gyvenimo kokybei, tai pasireiškia sunkiomis socialinėmis ir ekonominėmis pasekmėmis. Remiantis daugybės tyrimų, atliktų užsienyje, rezultatais, tikėtina, kad ir dalis Lietuvos gyventojų turi miego sutrikimų, tačiau dauguma jų nesigydo [2].