Žindymo problemos ir jų šalinimas. Žindančios motinos mityba - Stundžienė, Rasa (Slauga. Mokslas ir praktika, 2021)
Kiekviena motinos pieno sudedamoji dalis atlieka tam tikrą funkciją. Jis lengvai virškinamas, skaidomas kūdikio organizme, teikia energijos, saugo nuo infekcijų. Tačiau žindymas ir motinos pienas vaikui suteikia ne tik maistinės vertės, bet ir fizinį bei emocinį saugumą. Mama, glausdama kūdikį prie krūties, užtikrina fizinį ir emocinį artumą, sukuria saugumo jausmą. Tai labai reikalinga kūdikio asmenybės vystymuisi. Tačiau lygiai taip pat reikalinga ir mamai. Žindymas padeda sukurti harmoningą motinos ir vaiko santykį. Žindymo problemų kyla dažnai ir tai pasitaiko daugeliui moterų. Itin svarbu gerai pradėti žindymą kuo anksčiau (pageidautina per pirmąją valandą po gimdymo), taip pat svarbu spręsti bet kokius iškilusius sunkumus su žindymu. Dauguma žindymo problemų yra vienaip ar kitaip susijusios su žindymo procesu.