Slaugos lyderio kompetencijos klinikinėje praktikoje - Navaz, Ilona (Slauga. Mokslas ir praktika, 2021)
Šiuolaikiniame žinių ir informacijos pasaulyje žmogui keliami reikalavimai sudaro būtinybę turėti tam tikrų gebėjimų, įgalinančių atlikti tam tikrus reikalavimus bei įveikti socialinių transformacijų laikotarpiu iškylančius barjerus. Šiuolaikiniame darbo pasaulyje žmogui būtina atitinkama kompetencija. Kompetencija yra esminė individo charakteristika, tiesiogiai susieta su efektyviu aukštesnio lygio veiklos atlikimu. Kompetencijos turi koncentruotis į darbą ir kasdieninį gyvenimą, apimti asmens motyvus, vertybes, požiūrius ir savivertę.