Anestezijos slaugytojų profesinės aplinkos vertinimas - Rozgaitė, Giedrė (Slauga. Mokslas ir praktika, 2021)
Santrauka. Slaugytojų profesinė aplinka sulaukia tarptautinio susidomėjimo, nes vis labiau sutariama, kad norint nustatyti darbo sąlygų gerinimo galimybes ligoninėse būtina puoselėti aukštos kokybės priežiūrą, slaugytojų pasitenkinimą darbu ir darbuotojų išlaikymą. Gerinant praktikos aplinką, įskaitant pacientų ir slaugytojų santykį, reikia išlaikyti kvalifikuotą ir atsidavusį slaugytojų darbą, sumažinti slaugytojų perdegimo ir nepasitenkinimo darbu skaičių bei suteikti naudos pacientams geresnės kokybės priežiūros srityje. Slaugytojų suvokimas apie jų profesinę aplinką daro įtaką jų pasitenkinimui darbu.