Naujųjų technologijų pažanga ir jos nauda sveikatos priežiūros specialistams - Piščalkienė, Viktorija (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Visame pasaulyje skaitymą keičia sparčių naujųjų technologijų pažanga. Elektroninių žurnalų paskirtis – kuo plačiau skleisti mokslines žinias ir praktines naujoves šiuolaikiniam skaitytojui. Pirmieji moksliniai žurnalai pasaulyje pasirodė daugiau nei prieš 20 metų. Didžiausią „įsibėgėjimą“ jie pasiekė 2009 metais, kuomet buvo galima perskaityti ne mažiau kaip 50 mln. elektronine forma publikuojamų straipsnių. Kiekvienais metais viso pasaulio skaitytojus pasiekia 2,5 mln. naujų mokslinių straipsnių. Naujausiais duomenimis, pasaulyje yra leidžiama 34 000 mokslinių žurnalų elektronine forma.