Lietuvos paliatyviosios medicinos draugijai – 25 - Šeškevičius, Arvydas (Slauga. Mokslas ir praktika, 2021)
Lietuvos paliatyviosios medicinos draugija įkurta 1995 m. Pagrindinis jos tikslas – skatinti paliatyviosios medicinos, kaip atskiros specialybės, sistemingą ir nuoseklų paliatyviosios pagalbos teikimo plėtrą Lietuvoje. Draugijos iniciatyva buvo išleistas sveikatos apsaugos ministro įsakymas, leidžiantis steigti paliatyviosios pagalbos institucijas, kolegijose ir universitetuose buvo įgyvendintos šios srities studijos, kvalifikacijos kursai, vyko konferencijos ir leidyba.