Ką žinome apie ateities profesiją - Gedrimė, Lina; Gierasimovič, Zita; Kisielienė, Danguolė; Dadašova`, Egita (Slauga. Mokslas ir praktika, 2021)
Slaugytojo padėjėjo funkcija yra padėti slaugos specialistui suteikti slaugos paslaugas. Ši profesija reikalauja žinių, atidumo, užtikrinant paciento asmens higieną, atsakomybės, ruošiant slaugos priemones procedūrai. Slaugytojo padėjėjas, kaip visavertis komandos dalyvis, bendrauja su pacientais ir jų artimaisiais, turi būti tolerantiškas ir kultūringas.