Chirurginė slauga ir paciento saugumas - Gierasimovič, Zita; Gedrimė, Lina (Slauga. Mokslas ir praktika, 2021)
Chirurginių pacientų slauga priklauso nuo daugelio neapčiuopiamų veiksnių ir ne visada pacientų sveikata sparčiai gerėja, nors daroma viskas, kas įmanoma. Skirtingos diagnozės, skirtingi medikamentai, kartais ilgas pooperacinis laikotarpis bei pacientų slaugos poreikiai reikalauja iš slaugytojų žinių, iniciatyvos, praktinių įgūdžių, atliekant intervencines procedūras. Slaugos požiūris į chirurginių pacientų saugumą gydymo laikotarpiu paskatino 2021 m. vasario 18 d. Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Sveikatos mokslų institutą surengti mokslinę praktinę konferenciją „Chirurginė slauga ir paciento saugumas“, kuri vyko per „Microsoft Teams“ platformą.