Lietuvos bioetikos komiteto kreipimasis dėl atsakingo pacientų ir visuomenės informavimo apie vakcinaciją nuo COVID-19 - Lietuvos bioetikos komitetas (Slauga. Mokslas ir praktika, 2021)
Atsiliepdamas į viešojoje erdvėje kylančias diskusijas apie vakcinaciją nuo COVID-19, nevyriausybinių organizacijų, specialistų ir gyventojų kreipimusis, Lietuvos bioetikos komitetas kreipiasi į sveikatos priežiūros įstaigas, profesines organizacijas, prašydamas atkreipti sveikatos priežiūros specialistų dėmesį ir paskatinti kon-sultacijų metu ar viešai išsakant nuomonę COVID-19 vakcinacijos tema, remtis įrodymais grįsta medicina, mokslinių klinikinių tyrimų duomenimis ir kompetentingų institucijų pozicija bei vengti nepagrįstų abejonių ir nerimo skatinimo.