Paliatyviosios pagalbos raida - Paškevičė, Alma; Šeškevičius, Arvydas (Slauga. Mokslas ir praktika, 2021)
Paliatyvioji pagalba (lot. pallium – apsiaustas, antklodė, skraistė, mantija) – tarpdisciplininė medicinos pagalba, kuria siekiama pagerinti sunkiai sergančio ligonio gyvenimo kokybę, malšinti skausmą ir kitus simptomus, spręsti socialines, psichologines ir dvasines problemas.