Pragulos. Profilaktika ir gydymas - Gimžauskienė, Jūratė; Vaitkienė, Gintarė (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Pragulos – tai viena dažniausių sveikatos priežiūros aplinkoje atsirandančių komplikacijų. Jos greitai išsivysto, bet lėtai gyja. Pragulos siejamos su prasta slauga, blogai parinktomis slaugos ar gydymo priemonėmis.