Širdies ir kraujagyslių ligų prevencija. Slaugytojas – komandos narys - Kriukelytė, Daiva (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Visame pasaulyje pagrindinės sveikatos problemos yra širdies ir kraujagyslių sistemos ligos (ŠKL), lemiančios 30 proc. visų mirčių. Manoma, kad 2030 m. neinfekcinės ligos sudarys daugiau kaip tris ketvirtadalius visų mirčių [1].