Tarp Švedijos karalienės globojamo slaugytojų konkurso laureatų – pirmoji lietuvė - Interviu su Karolina Adomavičiūte (Slauga. Mokslas ir praktika, 2021)
Praėjusiais metais pirmą kartą Lietuvos slaugytojai ir slaugos studentai turėjo galimybę dalyvauti Švedijos karalienės Silvijos globojamo slaugos konkurso projekte. Karalienės Silvijos slaugos apdovanojimo organizatorius Lietuvoje – slaugos namai „Addere Care“. Viena iš šio projekto 2020 m. dalyvių buvo Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto antro kurso slaugos studentė Karolina Adomavičiūtė. Jos idėja „Balso laiškas“ pelnė Karalienės Silvijos slaugos konkurso apdovanojimą. Karolina pasiūlė sukurti programėlę, kuria pacientas galėtų lengvai išsiųsti garso pranešimą slaugytojui, o slaugytojas galėtų taip pat atsakyti pacientui. Šia proga garbingo apdovanojimo laimėtoją pakalbino konkurso „Karalienės Silvijos slaugos apdovanojimas“ atstovė Svetlana Greičienė.