5-asis Šiaurės šalių forumas slaugytojų rengėjams. Šiuolaikinės slaugytojų rengimo tendencijos ir inovacijos - Mažionienė, Asta; Andruškienė, Jurgita (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Klaipėdos valstybinės kolegijos Sveikatos mokslų fakultetas, bendradarbiaudamas su MEDICO (Nordic Collaboration Network for Nursing Medication Educators, a Nordplus Higher Education Network) 2020 m. lapkričio 10 d. organizavo 5-ąjį Šiaurės šalių forumą slaugos edukatoriams: dėstytojams, slaugytojams prakti-kams, slaugą studijuojantiems ir kitų sričių sveikatos priežiūros specialistams Šiaurės šalyse (Suomija, Švedija, Norvegija, Estija, Latvija, Lietuva). 5-ojo tarptautinio forumo tikslas – pasidalyti mokslo įrodymais grįsta slau-gos patirtimi ir pristatyti aktualius mokslinius bei edukacinius projektus. Pirmasis tarptautinis slaugos forumas organizuotas 2011 m. Rovaniemi mieste Suomijoje, antrasis – 2013 m. Gävle (Švedijoje), trečiasis – 2015 m. Rom I Rama mieste Norvegijoje, ketvirtasis – 2017 m. Tartu, Estijoje, o šį kartą – 5-asis Tarptautinis forumas surengtas Lietuvoje, pagrindinis organizatorius – Klaipėdos valstybinė kolegija. Forumas apėmė 4 aktualias te-mas: tarpprofesinis bendradarbiavimas rengiant slaugytojus, mokymo(si) technologijos slaugytojų rengime, kli-nikinės praktikos reikšmė ir slaugos studijų programų turinio tobulinimo kryptys.