Ambulatorinės slaugos paslaugų teikimo aktualijos - informacija, Valstybinės akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybos prie Sveikatos apsaugos ministerijos (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba prie Sveikatos apsaugos ministerijos (toliau – Akreditavimo tarnyba) primena, kad kiekviena licencijuojama asmens sveikatos priežiūros paslauga yra reglamentuota bendruosiuose ir specialiuosiuose paslaugų teikimo reikalavimuose. Įstaiga, teikdama paslaugas, privalo turėti įstaigos asmens sveikatos priežiūros licenciją, kurioje nurodytos licencijuojamos ir teikiamos paslaugos. Pastaruoju metu kyla klausimų dėl licencijuojamos bendrosios praktikos slaugos paslaugos ir ambulatorinės slaugos paslaugos namuose reikalavimų, jų taikymo ypatumų ir skirtumų.