Patvirtintas skubiosios medicinos pagalbos paramediko kompetencijų aprašas - informacija, Sveikatos apsaugos ministerijos (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) apibrėžė skubiosios medicinos pagalbos paramediko teises, pareigas, profesines kompetencijas ir atsakomybes. Šie specialistai turėtų padidinti greitosios ir skubiosios medicinos pagalbos paslaugas teikiančių specialistų gretas, tad gyventojai skubią kvalifikuotą pagalbą galės gauti greičiau.