Atviros prieigos mokslo periodikos publikavimo iššūkiai - kompetencijų centro informacija, Sveikatos priežiūros ir farmacijos specialistų (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Rugsėjo 19 d. Lietuvos mokslo periodikos asociacija kartu su partneriais Vilniuje surengė konferenciją „Atvirosios prieigos mokslo leidyba 2019: Vertės (Lietuvos) kryptis“, skirtą aptarti atvirosios prieigos politikos mokslo leidyboje problemas bei skatinti bendradarbiavmą tarp istitucijų ir supažindinti Lietuvos mokslo leidybos bendruomenę su pažangiausiais novatoriškais sprendimais pasaulinėje mokslo leidyboje.