Anesteziologinė darbo zona operacinėje – infekcijų prevencijos rekomendacijos - Jaras, Mantas; Didvalė, Daiva; Macas, Andrius (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
2019 m. Amerikos sveikatos priežiūros epidemiologijos draugija (SHEA) kartu su Amerikos anesteziologų draugija (ASA), Anestezijos ligonių saugos fondu (APSF) ir Amerikos slaugytojų anesteziologų asociacija (AANA) paskelbė infekcijų prevencijos operacinėje rekomendacijas anesteziologinėje darbo zonoje. Siekiant palaikyti tinkamą infekcijų kontrolę, svarbu gerinti rankų higieną: rekomenduoti minimalūs rankų higienos reikalavimai, antiseptiko dozatorių lokalizacijos, pirštinių mūvėjimas intubacijos metu. Taip pat išskirti pagrindiniai aplinkos dezinfekcijos reikalavimai, tokie kaip laringoskopų, anestezijos aparatų, vežimėlio priežiūra tarp operacijų, sterilumo priemonių laikymasis atliekant centrinės venos kateterizaciją ir kiti. Infekcijų prevencijai gerinti rekomenduojama nuolat tobulinti higienos planus bei suteikti galimybę praktikams vadovautis nustatytais standartais.