Apie pokyčių burtus - Žukauskienė, Daiva (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Pradėti nauji metai, sukurti nauji planai, ketinimai. Daugelis pasižadėjo, kad šie metai bus pokyčių metai. Kaip gyventi, kad žodis „pokytis“ nebūtų tik žodis, o virstų veiksmu? Pokytis yra bet kuri situacija, kuri verčia keistis pačiam arba keisti situaciją. Dažniausia reakcija į iš šalies siūlomą pokytį yra pasipriešinimas. Pokyčiai būna dviejų rūšių: savanoriški arba spontaniški. Yra pokyčiai, kuriuos inicijuojame patys, ir kurie ateina nekviesti. Moterys yra labiau linkusios į pokyčius, juos padaro daug ryžtingiau nei vyrai.